Nieuws

Een FFP boeket verdient een duurzaam label

Alle deelnemende bloemisten krijgen een aantrekkelijk point-of-sales pakket toegestuurd. Hiermee kunnen zij in de winkel optimale aandacht vragen voor Fair Flowers Fair Plants. In het pakket zitten een raamsticker, poster, folderstandaard voor op de toonbank en clicklabels en stickerlabels om conform voorwaarden aan het FFP-product te bevestigen.  Sinds kort zijn deze labels van een duurzaam materiaal gemaakt.

Het nieuwe label bestaat uit Stone Paper, wellicht iets minder stevig dan we van ons oude label gewend zijn maar wel duurzamer.

Stone Paper is een  duurzame ontwikkeling met respect voor onze aarde. Door gebruik te maken van mineraal poeder (Calcium Carbonaat) zijn Stone Paper producten boom-vrij en worden er geen water of bleekmiddelen gebruikt tijdens de productie zoals bij het produceren van traditioneel hout pulp papier het geval is. Stone Paper is ISO 14001:2004 gecertificeerd en tevens ROHS, REACH en FDA. Bovendien heeft Stone Paper het C2C certificaat zilver. Stone Paper is een boom-vrij papier dat voor een groot deel bestaat uit mineraal poeder gebonden met een percentage niet giftig hars.

 

 

 

 

Naar het overzicht